Wednesday, December 1, 2010

Aku blogger ! So What ???





Nama..: cikmimie
Umur..: 20 tahun + 4 tahun
Pekerjaan : pembantu bos..pembantu kepada semua staf yg ada di opis.
Pendidikan: upsr,pmr,spm dan diploma.
Tempat cari makan: nuklear malaysia bukan buat bom
Makanan kegemaran: yg halal
Minuman kegemaran: yg halal
Warna kegemaran: pink liplapliplap



Dalam era globalisasi atau dalam erti kata lain dunia tanpa sempadan, maklumat sekarang di hujung jari anda..tidak pelu ke kedai buku...tidak perlu ke library...tidak perlu ke umah kawan untuk pinjam buku..semua nya ada di sini..DUNIA BLOGGER ...segala-galanya ada di sini.....pelbagai ilmu...pelbagai info yang boleh kita ambil di dunia blogger.. ambil yang jernih..buang yg karat...cari lah sesuatu yang bermanfaat di dalam dunia blogger nie ..

Jika 10 tahun lalu, diary harian menjadi pilihan..sekarang..blog adalah tempat kita mencurah apa yang di rasa..rasa marah..rasa suka..rasa masin..malah semua yang kita rasa kita curah di blog...diary bukan lagi pilihan...malah rasa hati bukan juga menjadi rahsia terpendam .. semuanya tercurah di blog..untuk tatapan anak cucu pada masa hadapan..

Jika 10 tahun lalu juga .. kita menjejak rakan-rakan baru di ruangan majalah...tetapi sekarang..ada di dunia blogger..Dunia blogger menemukan kita dengan rakan-rakan di pelusuk dunia...nice to meet you..tak perlu lagi ' pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas' .. di dunia blogger..hanya tinggalkan jejak seperti ' hai..suka entry awak'..kita dapat mengetahui blogger tersebut..kalau suka follow..kalau tak berapa nak suka..biarkan saja..PERSAHABATAN .. itulah yang di cari..biarpun tidak pernah bersua muka..hanya mengenal dalam bentuk penulisan...terima kasih kepada semua...bangga menjadi blogger? ada la sikit-sikit..sebab saya boleh menulis...tapi saya lagi bangga dapat mengenal anda semua...glemer?..ada apa pada nama...tp suka la jugoks...hakhakhak

Dunia Blogger...adalah Dunia Tanpa Suara.. Dunia Yang Penuh tipu daya.. Carilah Blogger yang boleh membina ....Mengenal mereka melalui pengalaman serta apa yang mereka rasa.. Membaca repekan mereka boleh meringankan kepala serta lawak jenaka mereka bisa buat aku ketawa...ewwaahhh...


Saya boleh dapat A tak essei nie..hehehehehe

15 comments:

princeduyong said...

waaa...bagus...

Syafiq Rosli said...

nice one..hidup blogging..:)

rabiatul said...

teruskan bl0gging. ^_^
g0od luck.

cikmimmie said...

essei ni boleh dapat A tak kalo amik spm semula??hakhakhak

nazirulhazwan~ said...

feh!!nuklear tu. takyah keje kt sini.xbest. p kat iran.hehe

Lulu caldina said...

20 tahun + 4 tahun tu maksudnya apa?

Izamir Ridzwan said...

saya join jugak.. jemput baca yer..

http://izamirridzwan.blogspot.com/2010/12/aku-blogger-so-what.html

♥-- emieysandra --♥ said...

hai cik mimie ;D

cikmimmie said...

20 tahun + 4 tahun = 24 tahun...=P

man yusoef said...

smoga trus sukses dalam berblog yea..hehe

Nazterjah said...

siap berpantung ag...
heheh
bgs2...

akubersamaCahya said...

singgah dari blog BA.
=)
jemput singgah ke blog sy.

panjangnye karang... manyak idea n mase nih.
hik3

Nur Mudrikah said...

dunia blogger dunia silent speaker..hehe

hepi bloging

JUE said...

da singgah kat blog awk, jemput singgah kat blog saya plak...
http://jue-girlz.blogspot.com/

Fizzo said...

erm.. bagus la penulisan tu.. :) teruskan usaha..

"Pecah kaca pecah gelas,
Dari td nk baca internet plak slow,
Lastly dapat jugak baca dan balas,
Dah selesai semua tu, Fizzo pown FOLLOW.... ;)